Visits: 74

فرایض و اصول و استانداردهای حسابداری
مفروضات حسابداری

مفروضات حسابداری ، فرضیاتی عام و بدیهی تلقی می شوند که زیر بنای اصول و استاندارد های پذیرفته شده حسابداری بوده و فرایند های شناخت ،اندازه گیری ، طبقه بندی ،و تلخیص رویدادهای مالی بر اساس این فرضیات می باشند.در ادامه مطلب برای آشنایی کامل با مفروضات حسابداری با آی آر حسابداران همراه باشید .

مفروضات بنیادی حسابداری شامل :

  • فرض شخصیت حسابداری (Accounting Entity Assumptions)
  • فرض تداوم فعالیت (Going Concern Assumptions)
  • فرض دوره مالی (Financial Period Assumptions)
  • فرض سنجش پولی -فرض واحد اندازه گیری (Money Measurement Assumptions)

فرض تفکیک شخصیت در حسابداری (Accounting Entity Assumptions) :

فرض شخصیت حسابداری به این موضوع اشاره دارد که شخصیت حسابداری واحد انتفاعی مستقل از شخصیت حقیقی مالک یا مالکان آن می باشد . این فرض مرز های را تعیین میکند که چه اطلاعاتی باید در صورتهای مالی واحد تجاری موجود بوده و منعکس گردد. باید توجه داشت که شخصیت حسابداری میتواند دارایی های را تحت تملک درآورد و در قبال این دارایی ها تعهداتی داشته باشد .فرض تفکیک شخصیت یک مفهوم حسابداری است  و نه یک ساختار قانونی و لذا در محاکم قانونی کاربردی ندارد .

فرض تداوم فعالیت در حسابداری (Going Concern Assumptions) :

در حسابداری فرض بر این است که یک واحد تجاری به فعالیت اقتصادی خود برای اینده نامعلوم ادامه خواهد داد ، مگر اینکه شواهد مستندی بر عدم تداوم فعالیت (توقف فعالیت) وجود داشته باشد. طبقه بندی عناصر صورت های مالی به منظور انعکاس در صورت های مالی اساسی مبتنی بر فرض تداوم فعالیت است.

فرض دوره مالی در حسابداری (Financial Period Assumptions) :

اگر عمر واحد اقتصادی را نامحدود بدونیم  پس صرفا در زمان اتمام فعالیت ها میتوانیم ارزیابی دقیقی از نتایج عملکرد واحد تجاری داشته باشیم که این خود در تضاد با علایق کاربران اطلاعات حسابداری مالی است که میخواهند بر اساس این اطلاعات به تصمیم گیری اقتصادی بپردازند لذا عمر نامحدود واحد تجاری را دوره های زمانی مشخصی تقسیم بندی کرده و آن را دوره مالی می نامیم .تهیه گزارشات حسابداری ادواری حسابداری مبتنی بر فرض دوره مالی است .

فرض سنجش پولی – فرض واحد اندازه گیری در حسابداری (Money Measurement Assumptions) :

از آنجا که پول مقیاس مشترک سنجش معاملات است ، در حسابداری برای اندازه گیری و گزارشگری روی داد های مالی از این مقیاس مشترک استفاده می شود .کلیه مبادلاتی که توسط حسابداران در دفاتر یا صورت‌های مالی منعکس می‌گردد، معرف حجم یا مقدار نمی‌باشد بلکه تنها بهای آنها را نشان می‌دهند.به طور کلی وقایعی که با پول اندازه‌گیری نمی‌شوند و فاقد جنبه مالی می‌باشند . به این فرض ، فرض سنجش پولی یا فرض اندازه گیری میگویند.