اهمیت و نقش فرهنگ سازی مالیاتی

بازدیدها: 29
در فرآیند وصول مالیات همواره مالیات دهندگان به عنوان یکی از ارکان تاثیر گذار برنظام مالیاتی کشور مطرح هستند ، از این رو ترغیب آنان به تمکین داوطلبانه همواره یکی از دغدغه های سازمان امور مالیاتی و نیز شرط موفقیت آن به حساب می آید ، از این رو جلب همکاری و تعامل آنان مستلزم وجود اهمیت و نقش فرهنگ سازی مالیاتی کارا و مناسب است.
اگر بپذیریم مالیات اهمیت ویژه ای برای تامین منابع مالی مورد نیاز دولت ها دارد، باید برای افزایش در آمدهای مالیاتی فرهنگ سازی و اعتماد سازی مناسب صورت بگیرد تا مردم با اطمینان هر چه بیشتر بخشی از درآمد حاصل از فعالیت های اقتصادی خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت نمایند. فرهنگ سازی مالیاتی، راهی است که می تواند از اتلاف هزینه و منابع جلوگیری کند و هزینه های وصول را به حداقل می رساند.
توسعه زیر ساخت های تولید و ورود تکنولوژی به عرصه های مختلف با استفاده درآمدهای مالیاتی از سوی دولت بستر افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید را فراهم کند و مجموع این درآمدها می تواند به بهبود فضای کسب و کار، افزایش اشتغال و رونق اقتصادی منجر شود.
همچنین گسترش فرهنگ پرداخت مالیات در اهمیت و نقش فرهنگ سازی مالیاتی بین آحاد جامعه می تواند به رونق اقتصادی از درون نیز منجر شود و همین درآمدهای مالیاتی زمینه حمایت قوی دولت از واحدهای اقتصادی و زمینه سرمایه گذاری های کلان در کشور را فراهم می کند.
اگر بپذیریم درآمدهای مالیاتی هزینه های رشد و توسعه زیر ساخت های حوزه اقتصادی، تولید و صنعتی را فراهم می کند و نقش اساسی در تحقق جهش تولید را می تواند ایفا کند.
شفافیت اقتصادی چه به صورت ایجاد قوانین جدید و ساده سازی مقررات و چه از طریق ایجاد پایگاههای اطلاعاتی و فناوریهای جدید اطلاعاتی، نقش مهمی در مبارزه با فرار مالیاتی در کشور ایفا میکند و در شرایطی که فرار مالیاتی ابعاد پیچیدهای به خود گرفته، توجه ارکان نظام به تقویت اطلاعات جامع اقتصادی و نیز ضمانتهای اجرایی قوانین مالیاتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
امروزه کمتر کسی است که به اهمیت قطع وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی و استفاده موثر از این سرمایه بین نسلی برای توسعه زیرساختهای کشور و پیشبرد طرحهای عمرانی آگاهی نداشته باشد. این آگاهی عمومی نسبت به جایگاه کلیدی نظام مالیاتی با کارکردهای متنوعی که در قالب تأمین درآمدهای عمومی کشور، توزیع ثروت در جامعه و گسترش عدالت اجتماعی، در کنار ثبات اقتصادی و اتکای اقتصاد کشور به منابع پایدار و سالم دارد، بی تردید از اهمیت ویژهای برخوردار است و جا دارد این موضوع در نزد همگان روشن تر گردد.